61. Sex sex sex. Hur mycket sex har vi egentligen?

Sex på 5 tärningar

Efter de senaste inläggen här på bloggen där jag berättat om hur vi haft en trekant och fått orgasmer till höger och vänster, så känns det som att vi behöver komma ner lite på jorden igen. Jag kan tänka mig att många som läser bloggen kan ha fått en uppfattning om att jag och min man fullkomligt badar i sex och har sex hela tiden. Men så är det inte i verkligheten.

Familjelivet begränsar

Vi lever ju ett högst normalt familjeliv med jobb och 3 ungar, hus och hund att ta hand om. Så möjligheterna till att få stunder över tillsammans för sex är ju ganska begränsade. Det är ju helt enkelt lite besvärligt att få till det när man har barn i huset. Detta gör att vi i snitt kanske har sex 1-2 gånger i veckan. Givetvis ökar frekvensen när vi har semester eller är iväg på weekends. Ska vi ha sex oftare så måste vi ha mer tid. Snabbisar har vi i regel inte haft ut så mycket av. Mycket beroende på att vi båda tar lite längre tid på oss att komma och är ganska måna om att känna oss fräscha när vi ska ha sex.

Långt ifrån sex dagligen

Jag och min man har aldrig vad jag kan minnas haft sex dagligen under några längre perioder om vi bortser från första tiden tillsammans. Vi har i perioder haft omkring 2 veckor mellan sexet men mestadels har vi haft det ungefär 1 gång/veckan i snitt. Sedan jag startade denna bloggen har vi det 1-2 gånger i veckan, då mer kåthet naturligt pockat på i och med allt skrivande och fantiserande.

Men det funkar för andra?

När vi gör oss barnfria och får en eller två nätter själva ihop brukar det bli sex både tre och fyra och fem gånger. Då prioriterar vi gärna sex. Vi är ju inga snabbisar så det går ju alltid minst en timme när vi har sex. Samt ofta tid innan för att duscha. Och eftersnacket missar vi inte gärna. Det älskar jag. Vi vill gärna komma vid sex även om det såklart ibland blir undantag från detta. Så för oss hade sex en gång om dagen aldrig fungerat. Visst kan vi ta “en snabbis” ibland, men det är mer bara någon gång ibland om vi ska vara helt nöjda. Jag tänker att de som har sex varje dag måste nog komma lättare än vi gör eller helt enkelt inte nå klimax varje gång…

Normala enligt undersökningar

Ska man se till undersökningar som gjorts så verkar vi vara ganska normala vad gäller hur ofta man som par har sex. I snitt verkar par ha sex 1-2 gånger i veckan. Läser man i forum så kan man ju dock få uppfattningen om att de flesta har sex oftare än så. Jag har sett många trådar genom åren, där det frågas om hur ofta folk har sex. Ofta är det de extrema som skriver mest, vilket blir lite missvisande. Jag läste en tråd häromdagen där de flesta svarade antingen att de hade sex sällan eller aldrig eller att de hade sex dagligen eller flera gånger om dagen. De som representerade mellanskiktet  med 1-2 gånger i veckan var inte speciellt många, även om det ju egentligen borde vara det vanligaste. Men det är väl inte tillräckligt uppseendeväckande och utstickande för att få folk att svara det.

Hellre kvalitet än kvantitet för mig

Vi har ett vänpar som vi diskuterat just sexfrekvens med. De har sex oftare än vi. De verkar dock bara ha sex väldigt korta stunder, vilket låter behändigt. Men för mig hade det inte funkat då jag tycker kvalitet går före kvantitet. Att ha sex hyfsat frekvent är bra för ett förhållande, det är jag övertygad om. Men att bara bocka av det känns ju i längden inte speciellt sexigt, även om jag kan förstå att det kännas bra ibland. Om båda i ett par kommer lätt och man inte har behov för varken duschning på förhand eller eftersnack så är det nog frid och fröjd. Alla är vi ju olika och har olika preferenser och förutsättningar.

Efternjutning  och längtan är viktigt

Själv vill jag gärna suga på karamellen några dagar efter bra sex. Jag drömmer mig tillbaka och vill behålla minnet färskt i huvudet. Jag vill även ha någon dag att längta efter sex här och där. Längtan är viktig för mig. Och egentligen har vi kanske lika mycket sex som många av de som har sex oftare om man räknar i tid istället för antal tillfällen.

Att ta hand om sig själv är underskattat

Både jag och min man är också i behov av ensamstunder med onani där vi får ta hand om oss själva på egen hand. Jag har mycket lättare att fantisera när jag onanerar än när jag har sex tillsammans med min man. Och jag har behov av att fantisera. Det ger mig en längtan till sex. Så att onanera på egen hand när man är i ett förhållande tror jag är underskattat.

Onani–längtan–sex–efternjutning. Så går det runt som ett hjul för mig. Alla delar måste få sitt utrymme lite då och då.😊 Med tre barn, jobb, onani, efternjutning och längtan blir det för oss lagom med sex 1-2  gånger i veckan med lite variation.

Vad är lagom för dig/er?

 

Relaterade blogginlägg

27. Ett skott i råttan är ibland precis vad man be... När min man första gången påpekade mitt behov av "ett skott i råttan" blev mitt redan irriterade tillstånd inte bättre, snarare värre. Men ju mer åren...
89. Brittsommar ger minnen från sommaren 2018 Vilket härligt väder vi haft senaste veckan! Jag får tillbaka sommarkänslor när det är så här skönt ute, även om jag älskar hösten och vintern nästan ...
90. Trött mamma får till det Under fredagen hade jag skickat ett sms till min man där det stod att jag ville ha honom samma kväll. Vi hade inte fått till det på över en vecka och ...
70. Sexlösa förhållanden Sedan jag började skriva denna blogg har jag kommit i kontakt med en del personer som, frivilligt eller ofrivilligt, lever i ett mer eller mindre sexl...
7. Nyckeln till ett lyckligt förhållande En del kommer skruva på sig av besvär när de läser min teori, medan andra kommer le och tryggt luta sig bakåt när de hör samma teori. Även om alla är ...

36 reaktioner på ”61. Sex sex sex. Hur mycket sex har vi egentligen?

 1. Här blir också stunderna inte så ofta pga barn och allt. Men vi är nöjda för det räcker för oss.. Att ha det varje dag är inget för mig.. 1 gång i veckan räcker gott..

  1. Jag är faktiskt ärligt talat stolt att vi får till det 1-2 ggr/v med alla bestyr som finns i livet runtomkring. Det viktigaste är ju att man är överens med sin man/kvinna om frekvensen så båda gillar upplägget 👍

 2. Vi har ju inga barn hemma längre, vilket ju ändrar allt. Vi har nog sex 2-4 gånger en helt normal frisk vardagsvecka, och 2-4 gånger lördag-söndag. Ja, ungefär så, det finns veckor då vi har sex “bara” 2-3 gånger, och andra veckor betydligt oftare. Allt från 10-minutare till 1-timmespass.

  1. Ja om man inte har barn hemma blir det ju lite annorlunda. Men att ha sex så ofta när barnen är utflugna tyder ju på att ni inte tappat varandra efter alla barnaår och utflyttningar. Härligt!
   När vi har haft en sexhelg där vi haft sex 4 ggr har vi båda ett behov av att pausa en halv vecka och få lite egna space innan vi åter närmar oss varandra. Har ni det behovet ibland?

   1. Njaej, det kan jag väl inte säga att vi har något behov av alls, faktiskt. Det går bara några timmar, sen är min kropp och hjärna på gång igen. 🙂 Anna är klart segare vad gäller det (alldeles oavsett hur mycket sex vi har haft nyligen), men vi har kommit överens om att det är helt ok för mig att sparka igång henne (även om hon också kan “vägra” om hon verkligen inte har nån lust). Hon brukar iaf inte klaga efteråt – snarare tacka mig. 🙂

    1. Härligt att ni ofta fungerar så 😎 Vi fungerar så ibland o då är jag är tacksam att min man också pushar mig lite 😉 Min man kan precis som du var på:et igen ganska snart när vi haft sex mkt..mer än mig ☺️. Men ffa jag tuktar då mer efter lite egenspace i några dagar. Men i “kåta perioder” har man ingen mättnad. Jag gillar dessa toppar…men de är för mig just toppar och inte min sexvardag ☺️

 3. Intressant läsning. Vi är nog också rätt “normala” här hemma. Huvudsaken är ju iaf att man tajmar med sin partner, så man slipper problemen med att någon vill oftare eller mer sällan..

  1. Jo men det är sant, iaf om man skulle vilja väldigt olika. Att kompromissa går ju. Den ena kan ju leva ut sin mer sexuella sida mer på egen hand (utan att vara otrogen) om den andre bara har förståelse för det ☺️

 4. Bra inlägg & härligt att du är öppen med detta för de är inte många som är.
  För mig räcker de att man har 2-3 gånger i veckan.

  1. Tack. Det är nog som du skriver att det är känsligt för en del att erkänna att man “bara” har sex några gånger i veckan. Jag tycker det är bra med 2 ggr/v och något att vara stolt över… Jag tror inte alls att 1 gång om dagen speglar ett lyckligare förhållande än de som gör det 2 ggr/v…

 5. Här blir det när det blir pga. att jag haft blödningar efter jag slutade med P-spruta.. hade gärna haft det flera gånger i veckan dock haha 🙂

  1. Jobbigt med mellanblödningar, det kan verkligen störa sexlivet…man får parera sexet därefter för sex när man blöder gillar inte jag ☺️

 6. I min tidigare relation, som varade ca 20 år hade vi sex 1-3 ggr/vecka genom nästan hela relationen utom de allra sista åren då det minskade successivt. Småbarnstiden var faktiskt en bra period för oss, då vi nog snittade på 2ggr/vecka… Även när relationen blev sämre och sexet tristare fortsatte vi med ungefär den frekvensen.

  Idag vet jag knappt. Jag blir tom osäker vad som räknas som sex. Om vi bara tillfredställer varandra, räknas det? Vad går gränsen, tex om ingen kommer?
  Intim närhet som inkluderar könen har vi ca 4-5 ggr/vecka. (då räknar jag inte väldigt snabb beröring ) Rena samlag i genomsnitt 2 ggr/vecka.

  1. Tack för ditt svar och för att du bjuder på dig själv 👍
   Kul att höra ingående hur du/ni haft det genom åren.
   Alla fungerar ju olika och jag kan imponeras över de som tar på varandra utan att det behöver bli “all in”. Vi kan ha allt annat än samlag i osäkra perioder då jag inte äter piller eller så. Men annars blir det ofta samlag när vi väl börjar även om det på vägen ofta blir 69:an eller dylikt.

   1. Jag pratade med min karl om svaret och vi tar så mycket på varandra att sex inte alltid går att definiera. Jag kan tex bara stoppa ner handen i hans byxor och känna lite. Det räknar vi ju inte som sex, men ibland blir det mer, tex att jag smakar lite, och ibland jättemycket mer, med fullt sex av alla de slag… samt massor av liknande situationer. Det betyder dock inte att allt sex är så oklart. Ofta är det ju väldigt tydligt och vi kan vara jätterak på sak, andra gånger bara en glidning från annan närhet.

    1. Vi fungerar nog mer så att när vi väl börjar så leder det ena till det andra. Är jag inne i en kåt period kan jag titt som tätt “hångla upp” min man men då är ju ofta barnen runt knuten och könen lämnas då ofta, eller blir det bara utanpå. Tog några ord med min man om just detta och han blinkade och tyckte att vi gärna kunde spontant ta mer på varandra. Jag känner dock att jag trivs som vi har det 😊 Tror det har lite med renlighet att göra för mig. Jag skulle inte vara bekväm att bli tex slickad om jag kände mig ofräsch. Min man och jag pratar väldigt mkt sex så mentalt “retar” vi varandra dagligen. Intressant diskussion!

     1. Vad gäller renlighet så känner jag att både jag och min karl är tillräckligt rena eftersom vi tvättar könen morgon och kväll. Det händer dock ibland att vi känner oss ofräscha och då säger vi bara “vänta, jag måste bara tvätta mig lite”

      Jag förstår och vet att barn i närheten kan vara ett bekymmer, samtidigt som det ju kan bli lite spännande också när man får dra ut på det. Jag har inte små barn, men stora, och stora barn fattar mer. De känner igen ljud som kanske inte små barn gör, så ibland kan vi inte ha sex som vi vill. Dock är ju stora barn ofta inte hemma jämt 😁

 7. För övrigt vill jag mycket hellre ha sex än onanera så jag väljer det. Onani är endast aktuellt om vi är i från varandra länge. Har inget intresse eller lust att göra det själv.

  1. Jag har förstått att många kvinnor tänker som du. Jag onanerar inte lika ofta som min man men om det går för länge, typ någon månad, så är det något som saknas. Och när jag då onanerar släpper den känslan ☺️ Fungerar din man likadant som du?

 8. Ja, han är ännu mindre intresserad av onani. Ibland om vi varit från varandra har han ändå väntat, men inte jag. Jag känner nog behovet att komma ca 1ggr/vecka oavsett, så ibland är onani bättre än inget. Men mer en “nödlösning”.

 9. Som jag berättat tidigare är jag och min sambo tyvärr ganska missmatchade vad gäller sex: hon vill ha samlag 1-2 ggr i månaden medan jag skulle föredra iaf ett par gånger i veckan. Jag onanerar mycket istället, kanske 4 ggr i veckan, och intresserar mig mycket för sexleksaker, porr och annat som kan komplettera. Det sexet som vi har är inte heller superbra (alltid samma rutin enl. hennes önskemål) men jag tycker om det ändå eftersom det bygger intimitet.

  1. Att ha exakt samma behov av onani och sex är ju inte alltid så lätt. Min man vill nog gärna ha sex minst 2 ggr/v, egentligen kanske mer ändå.
   Han onanerar nog nästan lika mycket som du cdmyno, även om vi har sex 1-2 ggr/v, så hans sexaptit är lite större. Ska jag verkligen sakna onani får det gå mellan 2-4 veckor även om 1 gång/v skulle vara härligt/optimalt. Men om det går upp till 1 månad mellan gångerna har jag ett starkt behov av det och kan nästan irriterat köra bort maken från hemmet med barnen för ensamtid.
   Man får väl hitta sina gemensamma vägar så båda är nöjda. Men din sambo är förstående med att du lever ut din sexhunger på egen hand antar jag?
   Så länge hon accepterar detta fungerar det ju, kan jag tro…

   1. Jag tycker om att onanera, det har jag alltid gjort även i förhållanden för jag tycker det är skönt i sig att kunna fantisera fritt och endast fokusera på sin egen njutning. Det är alltså inte bara ersättning för sex utan ett fullgott komplement tycker jag! Min sambo har inga synpunkter på att jag behöver onanera mer men hon förstår inte varför jag måste ha så konstiga leksaker till detta xD. Vissa saker, som realistiska dockor, ogillar hon starkt.

    1. Jag tycker också det är två olika konton. Min man får onanera precis så mycket han vill så länge det inte gör att han inte vill ha sex med mig…och onani snarare ökar hans lust än minskar den.
     Min man har aldrig haft en sexdocka (vad jag vet) så det har jag svårt att tycka till om men där prövas nog ens öppenhet lite. Man känner sig kanske lite mer “ersatt”…men om ens partner inte vill så ofta är det ju mer förståeligt. Hade du haft en sexdocka om ni hade haft sex flera gånger i veckan?

     1. Jag tror att min djupdykning i sexleksakernas värld åtminstone delvis är ett behov av variation och experimenterande som inte tillfredsställs av det gemensamma sexlivet. Kanske just sexdockor hade varit mindre relevant om det gemensamma sexlivet hade varit mer lekfullt, men jag vet inte – man kan ju ha den till en låtsastrekant också ju! Jag förstår att man inte vill bli ersatt men jag ser det inte som nån större risk – jag tror jag har sagt nej till sex till henne 3 ggr på snart 8 år…

      1. Nä äkta vara kontra docka är väl en viss skillnad. Sen finns det ju riktigt exklusiva dockor och enkla uppblåsbara varianter som säker skiljer sig en del. Ja som extra vid en “trekant” är det ju inte så dumt 😉

 10. Härlig blogg att följa.

  Vi har 4 barn 6-14 år. De får stå ut med att vi har sex 3-4 gånger i veckan året runt. Vi älskar sex och tar alla chanser vi får, och några till 😉

  1. Tack 😃
   Låter härligt med allt ert sex! Jag tycker det är viktigt att barnen tycker sex är naturligt och jag har inget emot att de vet att vi har det men man vill ju helst inte bli tagen i action 😉 Det är ju dock ganska spännande och busigt när man ska försöka smyga med sina aktiviteter…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *